• ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΧΟΝΤΡΗ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΨΙΛΗ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΕΤΑ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΛΕΥΚΗ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΛΕΥΚΗ ΨΙΛΗ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΛΕΥΚΗ ΦΕΤΑ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΦΙΛΕ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΛΟΙΟ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΠΟΥΔΡΑ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΚΥΒΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΚΥΒΟΙ ΛΕΥΚΟΙ

  • ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Μια μερίδα (περίπου 20 αμύγδαλα) είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, προσφέρουν κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αποδίδουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου χοληστερόλη. Είναι επίσης πολύ καλή πηγή ασβεστίου: ένα φλιτζάνι αμύγδαλα μας δίνει τόσο ασβέστιο όσο και ένα μικρό κομμάτι φέτα!